Shop

Sw-Itch

Cavalor

€35,25

Cavalor Sw-Itch is speciaal ontwikkeld voor paarden die gevoelig zijn voor huidirritatie en/of jeuk als gevolg van de weersomstandigheden of insectenbeten. Deze spray verlicht direct de jeuk en geneest wondjes door het schuren. Door de unieke samenstelling ontstaat een meervoudige werking:

  • Houdt muggen op afstand; het ingrediënt Benzylbenzoaat staat bekend om zijn insectwerende eigenschappen.
  • Verzacht snel de jeuk.
  • Geneest en hydrateert wonden; de hydraterende en voedende ingrediënten bevorderen het genezingsproces.

CAVALOR SwItch werd speciaal ontwikkeld voor paarden die gevoelig zijn voor seizoensgebonden huidirritatie, ook gekend als zomereczeem. Zomereczeem is het gevolg van een allergische reactie op het speeksel van een mug die vooral actief is rond zonsopgang en zonsondergang tijdens de warmere maanden (van maart tot oktober). Deze reactie veroorzaakt een onophoudelijke jeuk en als gevolg begint het paard te schuren. Niet alle paarden zijn allergisch aan deze mug³, waardoor de reacties van paard tot paard verschillen.

Rassen als IJslanders, Shire, Welshe pony's en Friezen lijken gevoeliger te zijn voor deze allergie, en sommige bloedlijnen blijken ook meer vatbaar te zijn dan andere, wat aantoont dat een allergische reactie genetisch bepaald is. Veranderingen in het voeder kunnen de reacties ook beïnvloeden. Een positieve invloed kan worden verkregen door de hoeveelheid proteïnen te beperken en de meer Omega 3 vetzuren toe te dienen. Hiervoor raden we Wholegain aan.

Een magische spuit tegen de allergie bestaat niet, dus het is belangrijk contact met de mug te voorkomen. Cavalor SwItch houdt de boosdoener op een afstand, en houdt de jeuk onder controle zodat uw paard niet lijdt aan onophoudelijke jeuk.

Gebruik Cavalor SwItch bij jeuk en wondjes (1 à 2 keer per dag) maar ook ter preventie en het onder controle houden van de jeuk (2 à 3 keer per week).

Download de PDS van Sw-Itch

Beschikbaarheid: Op voorraad (6)
Levertijd: 1-2 dagen
Verpakking: fles van 500 ml.
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen