Shank bitten

Jim Edwards Bit-gagbit

Meestervakman Jim Edwards uit Blum, Texas begon in 1986 bitten te maken. Hij heeft honderden paarden gereden voor zijn werk; teamroping, wedstrijden, zadelmak maken en verkoop. Naarmate hij meer ervaring opdeed, begon hij vraagtekens te zetten bij de conventionele bitten. Omdat hij niet tevreden was met hoe zijn paarden reageerden op conventionele bitten, begon hij met het bouwen en experimenteren van zijn eigen ontwerpen.

Wat hij ontdekte was dat tongdruk, pijn in de mond van het paard en inconsistenties in de handen van de ruiter een reeks instinctieve beschermingsreacties teweegbrachten bij het paard. Wanneer deze instincten optreden, stopt het paard met denken en begint instinctief te reageren. Reageren op pijn in plaats van te reageren op de ruiterhulpen verstoort de communicatie en werkt de training tegen. 

Jim heeft een groot deel van zijn leven doorgebracht met het verkrijgen van inzicht in hoe een paard denkt. Zijn toewijding aan het verbeteren van communicatie en horsemanship heeft zijn bitten gevormd tot wat ze nu zijn. Veel wereldkampioenen reiners, cutters en pleasure horse ruiters hebben al getraind en geshowed met Jim Edwards bitten.

Foto-tabel Lijst
Pagina 1 van 3