Ranchman

Samen met een kleine zadelmakerij in Tennessee heeft EURO-HORSE het merk Ranchman ontwikkeld voor de bouw van Nederlandse en Europese paarden rassen. Deze speciale bomen zijn de basis van uw handgemaakte zadel.

Samen met een kleine zadelmakerij in Tennessee heeft EURO-HORSE het merk Ranchman voor de Nederlandse en Europese markt ontwikkeld. Het is een zadelmakerij welke vakwerk levert waarbij uiteraard alle zadels handgemaakt zijn en er wordt met de hand gebouwd op een traditionele, houten boom .

Een Ranchman zadel is ontworpen zodat het zeer geschikt is voor zowel de allroundwedstrijdruiter als voor de actieve recreatieruiter. Er is extra rekening gehouden met de zit van de ruiter, door een versmalling in de boom aan te brengen heeft de ruiter extra “close contact” in de fenders met het paard.

De beschikbare boommaten zijn XS - SQ – Q – FQ – XFQ – XXFQ. Deze bomen passen, mede door de ontwikkelde extra uitloop aan de voorzijde (voor schoudervrijheid), op veel paarden in Nederland en Europa welke vaak niet meer in de standaard Quarter bomen passen.

Elk Ranchman zadel kan compleet naar eigen wens ontworpen worden. Hier vind u voorbeelden van enkele mogelijkheden. We horen graag van u en bespreken dan graag uw wensen.