Over ons

EURO-HORSE western riding supplies

In 1998 is Evelien gestart met de mobiele westernstore EURO-HORSE. Vanaf het begin stond vast dat het geen ‘vaste’ winkel, maar een mobiele westernwinkel met mobiele zadelpasservice moest worden. Het bedrijf is begonnen met een flinke VW-bus om naar klanten en evenementen te rijden en door de gestage bedrijfsgroei werd in 2002 de bus vervangen door een vrachtwagen om zo een uitgebreider assortiment mee te kunnen nemen en zo de klanten nog beter te kunnen bedienen.

In 2017 heeft Evelien het certificaat Zum Osteopatisch Geschulten Sattelanpasser behaald bij de Welter-Boeller opleiding in Duitsland.

Door de bedrijfsgroei is Martin, de man van Evelien, vanaf 2002 de boekhouding en alle andere administratieve zaken gaan uitvoeren. Wat toen is begonnen met avond- en weekenduren is in de loop der jaren uitgegroeid tot een fulltime functie.

In 2015 is Dominique ons komen versterken met een tweede wagen om een deel van de zadelpasafspraken op zich te nemen en staat hij regelmatig met de EURO-HORSE stand op diverse shows. Na het behalen van het diploma Paardenhouderij & Management in 2006, heeft Dominique bij een hengstenhouder en een aantal dressuur- en westernstallen gewerkt. Door de diversiteit aan werkzaamheden met paarden en het rijden zelf heeft Dominique ruime kennis van de voeding, het gedrag en de anatomie van het paard. Begin 2015 is Dominique enkele maanden op werkbezoek in de U.S.A. geweest om het zadel maken en repareren te leren. Dit heeft geresulteerd in het feit dat EURO-HORSE een eigen afdeling heeft waar wij westernzadels, tack, pads en allerlei andere zaken professioneel kunnen repareren. Bij ‘reparaties zadels’ op deze site kunt u hier meer over lezen.

In 2018 is ons team versterkt door Sanghita, de vrouw van Dominique, zij zorgt voor het reilen en zeilen achter de schermen van EURO-HORSE en is daarnaast eigenaar van Western Manege Van Buuren, het ultieme testcentrum voor onze producten.

Wij vinden het belangrijk om onze kennis niet alleen op niveau te houden, maar tevens uit te breiden. Daarom wordt er met regelmaat bijgeschoold door middel van het volgen van clinics en cursussen bij o.a. trainers, dierenartsen en osteopaten.

Omdat wij zelf dagelijks met paarden werken weten wij welke producten goed functioneren en testen we graag innovatieve producten. U heeft de garantie dat al onze producten door onze handen zijn gegaan en of gebruikt worden. Zo bent u gegarandeerd van een succesvolle en plezierige aankoop!

Evelien Lalesse-Velthuis, Dominique van Buuren, Martin Lalesse en Sanghita van Buuren-Biharie

Team Euro-Horse