Jim Taylor Saddlery maakt zadels voor alle western disciplines, dus ontwerp je eigen Jim Taylor zadel, compleet Custom Made. We hebben ook altijd verschillende zadels op voorraad. Bel ons voor een afspraak en FEEL THE DIFFERENCE.

Wat maakt Jim Taylor zadels zo uniek?

Shoulders Free Trees
De nieuwe Jim Taylor-bomen met Shoulders Free Trees zijn de bijgewerkte versie van de oorspronkelijke al zeer succesvolle versie van Jim Taylor-bomen. Deze nieuwe bomen omvatten veel onderzoekstijd, testen, studie van de hedendaagse evoluerende paarden anatomie en de nieuwste technologie met de hulp van een exclusieve bomenmaker. De nieuwste 'schoudervrije' boomontwerp omvat de ultradunne duurzame JT-balken met een speciale 'twist' om de pasvorm op meerdere paarden te maximaliseren, en een nieuw ontworpen cantle-stijl om het ruitercomfort te garanderen. De nieuwe Jim Taylor zadelbomen zijn ontworpen met vier verschillende swell opties, drie verschillende groundseats; hi, medium of plat, en vier verschillende horn opties. 

De Ground Seat
De basis van elk Jim Taylor-zadel is de revolutionaire 'ground-seat' constructie. In de ground seat zit het geheim voor het evenwicht, de veiligheid en de positie van de ruiter.

Topkwaliteit
Handgemaakt in het hart van Texas, zadelland. Gebruik van alleen premium #1 kwaliteit leer van Amerikaanse leerlooierijen. Het fijnste seat leer en traagschuim voor ultiem comfort. Natuurlijke wollen liners. Handbewerkte lederen ontwerpen maken elk zadel uniek. Roestvrij staal hardware roest nooit. Prachtige handgemaakte zilveren overlay trim concho's zorgen voor een duurzame waarde. Alle zadels zijn van begin tot eind met de hand gemaakt.

Prestaties
Onze klanten zijn topsporters. We behandelen ze op die manier. De Shoulders Free Trees geeft het paard volledige bewegingsvrijheid. Close Contact design geeft het ultieme ruitergevoel. 

Real, True Comfort for hard working horses.

U kunt elk zadel helemaal naar uw eigen wensen samenstellen. Vanaf €4685,-
U heeft onder ander keuze uit: 6 verschillende skirt types, 12 verschillende bomen, kleurkeuze uit Golden, Chocolate of Chestnut, kleurkeuze voor de zitting uit Chocolate, Nicotine, Rust, Black, Golden of Chestnut, 4 verschillende seat paddings, 4 rigging styles, elke mogelijke concho en de volgende toolings: Regular Border Stamp, Wide Special Border Stamp, Medium Stamp Basket, Medium Stamp Snowflake, Pinwheel Stamp, Waffle Stamp, Floral Tooling, Oak Tooling en Acorn Tooling.