Menu
0
Delivery across Europe
Zadelpasservice op locatie!
03Apr2020
Zadelonderhoud

Zadelonderhoud

Door: Euro-HorseReacties: 0

Zo kun je het beste ieder halfjaar een zadel onderhouden.


Begin met het controleren van alle aan slijtage onderhevige onderdelen. Zoals de off billet, tie strap, fenderriemen en slides. Controleer ook of alle spijkertjes nog goed vast zitten.

Reinig en verzorg uw westernzadel op de volgende manier:

1. Als het zadel heel vies is: verwijder eerst met een zeer zachte borstel al het vuil en maak het zadel verder schoon met zadelzeep.

2. Het zadel heel goed, minimaal een halve dag, laten drogen.

3. Vervolgens kunt u het zadel oliën.
Bij ieder zadel is 100% pure Neatsfoot Oil goed te gebruiken. De olie iets verwarmen geeft het mooiste resultaat maar hoeft niet. Dit kan gewoon op het gasfornuis of op een campinggasstelletje . Gebruik een spons of stukje schapenvacht om de olie in ronde bewegingen op het leer aan te brengen. Begin met de onderkanten van het leer en daarna de bovenkant. Daarna opwrijven met een schapenvacht of pantykousjes. Vergeet de bovenkant van de fenderriemen niet!

Let op: De olie mag niet op het leer blijven staan, dan is er te veel olie gebruikt. Bij een erg gedroogd zadel eventueel na een half uur nog een keer oliën.

4. Voor de perfecte glans een dun laagje Urad opbrengen en het zadel ziet er weer uit als nieuw!

5. Het zilver op de conchos en saddletrim welke wij gebruiken voor onze custom made zadels is van hoge kwaliteit “sterling Overlay silver” (=zwaar verzilverd) of “Silver” (=zilverlegering) of ‘’silver plated’’ en wordt vervaardigd bij Hansen Silver in de USA.
Door weersinvloeden zoals licht, regen, zout water of zilte lucht kan dit verkleuren. Gebruik voor het schoonmaken een milde silver polish maar vooral geen Hagerty. Nevr Dull is heel handig spul, doekje en zilverspul in één. Makkelijk en goed!

Hier de link voor alle benodigde spullen voor het onderhoud.

Hier de link voor het vervangen van de off billet en de tie strap.

Hier de link voor de slides, blevin buckles, stirrup hobbles etc.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €105,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.