Zadelpasservice aan huis

How do we do it

Er doen veel verhalen de ronde over het passen van zadels. U kent ze vast wel; de spook- en griezelverhalen van slecht aangemeten zadels met alle gevolgen van dien voor uw paard, uw rijstijl en uw portemonnee. En de één weet nog beter dan de ander hoe u een zadel hoort aan te meten. U heeft vast al genoeg gehoord en gelezen om een licht knagende onzekerheid te voelen als het gaat om passende zadels. 

 

Zadelpasservice met grondige aanpak

Die onzekerheid is helemaal niet nodig. Wij van EURO-HORSE scheiden de zin en onzin van het zadelpassen voor u, want zo mysterieus is het echt allemaal niet. Door onze grondige aanpak vinden we praktisch altijd het juiste zadel voor u en uw paard.

En mocht er naderhand toch iets niet bevallen; onze service houdt niet op bij de aankoop. Ook daarna staan we u graag met raad en daad ter zijde. Een goede relatie op de lange termijn vinden wij veel belangrijker dan korte termijn winsten. En wanneer de rug van uw paard dermate afwijkend is kunnen wij desgewenst en in overleg met onze zadelmaker, een custom zadelboom en dito zadel voor uw paard maken.

EURO-HORSE heeft jarenlange ervaring in het uitzoeken van het meest geschikte zadel. Het maakt daarbij niet uit of u een nieuw of gebruikt zadel zoekt. Wat van belang is, is dat we het paard persoonlijk zien, daarom komen we bij u op stal of locatie. Dat scheelt u bovendien een hoop rompslomp; vrij nemen, traileren, reistijd en andere stress.

Wij rekenen € 85,- in Nederland en België, en in Duitsland € 95,- aan kosten voor een zadelpasconsult per paard. Als u een nieuw of gebruikt zadel bij EURO-HORSE koopt komen deze kosten van het consult te vervallen. Tijdens het zadelpasconsult wordt duidelijk of uw paard op dat moment wel of niet geschikt is om een zadel te passen. Wanneer uw paard niet geschikt is adviseren wij u hoe u dit kunt oplossen, bijvoorbeeld door extra training i.v.m. te weinig bespiering of dat het paard mogelijk eerst naar een osteopaat moet.

Na aanschaf van een zadel bij EURO-HORSE is het eerste zadelpasconsult binnen een jaar na aanschaf gratis.

Extra servicemogelijkheid

Wilt u een zadel van derden laten controleren of dit geschikt is voor uw paard, dan kan dat. Voor deze service vragen we € 250,- per paard. Onze aftersalesregeling is dan niet van toepassing. Als tijdens het zadel controleren blijkt dat geen van de zadels geschikt is, kan er alsnog een zadel bij EURO-HORSE wordt aangeschaft. Dan zijn er geen extra kosten verschuldigd.

Jonge Paardenplan

Na aanschaf van het eerste zadel voor uw jonge paard of paard in opbouw komen wij elke drie maanden langs voor een check à € 75,00 i.p.v. € 85,00. Mocht het nodig zijn om het zadel te wisselen dan ruilen we het aangeschafte zadel in (eventueel met bijbetaling) voor een op dat moment goed passend zadel. De afschrijving op het aangeschafte zadel is € 1,00 per dag bij normaal gebruik. Bij extreme schade gaat de afschrijving omhoog.

Als uw paard uiteindelijk de gewenste bespiering en bouw heeft opgedaan hebben we een duidelijk beeld over de boommaat en kunt u een definitief zadel (nieuw of gebruikt) inruilen tegen het laatst gebruikte zadel. Meestal duurt de periode tussen het eerste zadel en het definitieve zadel ongeveer 1 jaar.

Tijdens de afspraak bent u altijd vrij om uiteindelijk toch te kiezen voor een ‘gewone’ aankoop van een zadel.

Interesse in een zadelpasconsult?

zadel pas logoMail: [email protected]
NL en DE: Evelien Lalesse-Velthuis +31651082855
NL en BE: Dominique van Buuren +31651702061

Ook voor het repareren van uw westernzadel kunt u bij ons terecht.