MAYO Paardenmatras 1.83x1.20m

Mayo

€120,00

!10 jaar garantie en 14 dagen bevalt niet=geld terug garantie! 

Dit 44 mm dikke matras van Mayo is het vlaggenschip als het gaat om stalmatrassen. In dit matras zit 30 jaar ontwikkeling en ervaring. Dit matras is het zachts van allemaal en geeft daardoor extra comfort aan uw paard.

Afmeting: 183x120cm / Hammerslag profiel / €55,00 m2

MAYO paardenmatras from Rob Bulte on Vimeo.

Waarom een paardenmatras?

De 5 verschillen tussen Mayo matrassen en rubbermatten of tegels

Prijs
Hoe is het mogelijk je dieren comfortabel en schoon te houden met minder strooisel. Als we kijken naar de functies van stro kunnen we deze onderverdelen in twee categorieën.

1. stro moet een schokabsorberend vermogen hebben, comfortabel, warm en zacht zijn voor het dier.

2. Stro neemt vocht op en houd de dieren schoon en droog.

MAYO matrassen zijn geen matten of vloerelementen, een MAYO matras is een zacht, warm en comfortabel bed! En vervangt dus functie 1 van stro in zijn geheel.

Met MAYO matrassen hoef je dus alleen nog maar te strooien om je dier schoon en droog te houden. De hoeveelheid strooisel die je hiermee bespaart is per gebruiker en paard verschillend maar besparen doe je sowieso. Daarnaast zijn er vele verhalen bekend hoe je een paard zindelijk maakt. Wist je dat een paard gaat mesten waar hij of zij zichzelf het minste bevuilt? Dat is dus eerder in een hoekje waar stro ligt dan op een matras.

MAYO matrassen lijken een prijzige investering, maar op  de lange termijn gaan ze gegarandeerd een besparing opleveren. Ze gaan langer meer dan alle rubberen alternatieven en bieden meer comfort. Niet voor niets is MAYO een vertrouwde naam en reeds 30 jaar marktleider in zowel Ierland als groot Brittannië

Comfort
Elke matras is gemaakt van de hoogste kwaliteit EVA schuim. Dit garandeert comfort en schokabsorptie voor een lange tijd. Het materiaal staat er om bekend nooit hard te worden en schokken op te vangen of ze nu groot of klein zijn. Het materiaal EVA zal nooit hard worden of kuilen vertonen. 

Levensduur
100% EVA is het sleutelwoord. Er zijn verschillende soorten EVA in omloop. EVA word gebruikt in sportmatten, speelmatten en fitness vloeren. Echter in de dierhouderij zijn de eisen van het EVA zelf vele maler hoger dan die van de particuliere sector.  De gewichten van dieren zijn beduidend hoger dan die van mensen en daarom moet het materiaal uit 100% EVA bestaan. De matten opvullen met (afval)rubber, zand of andere synthetische materialen zal de levensduur drastisch verkorten.

MAYO is al 30 jaar enkel en alleen actief in de dierhouderij. Dat is uw zekerheid dat al onze producten van de hoogste kwaliteit zijn en aan alle normen voor dieren voldoen. [DLG Testcertificaat 6187F].

Dit product is niet geschikt om buiten in het volle zonlicht te liggen.

Gewicht
Simpel, de matrassen wegen 11 á 12 kg per stuk, wat ze bijzonder licht maakt. Grote schoonmaak? Geen probleem je tilt ze met gemak op!

Hygiëne en tijdbesparing
Hoewel het matras van schuim gemaakt is.  Zorgt de gesloten celstructuur ervoor dat de matrassen hun hele leven lang, geen druppel vocht zullen opnemen. Mest hecht niet aan het matras en in combinatie met het lage strooisel verbruikt bent u sneller dan ooit klaar met het uitmesten van de stal.

Bij de MAYO worden de matrassen al 30 jaar gemaakt in Ierland. Wij bieden de meest comfortabele, duurzame, hygiënische en eenvoudigste matras verkrijgbaar op de markt.

LET OP AFWIJKENDE BEZORGKOSTEN VOOR DIT PRODUCT: Bezorgen in Nederland en België kost €75,00 (binnen 14 dagen geleverd). Vanaf 60 matrassen bezorgen wij gratis in Nederland en België. Bezorgkosten buiten Nederland op aanvraag: [email protected] Uiteraard kunt u de bestelling ook zelf gratis ophalen in Beek (Montferland). 

Wij kunnen ook bezorgen en leggen in Nederland binnen 14 dagen voor €175.00 in. 

Dit product is niet geschikt om buiten in het volle zonlicht te liggen.

Matrassen op maat from Rob Bulte on Vimeo.

 

 
 
 

 

Levertijd: e-mail: [email protected]
EVA schuim, afmeting per matras is 1.20m bij 1.83m. Dikte rond de 40mm LET OP AFWIJKENDE BEZORGKOSTEN VOOR DIT PRODUCT: Bezorgen in Nederland en België kost €75,00 (binnen 14 dagen geleverd). Vanaf 60 matrassen bezorgen wij gratis in Nederland en België.
Ingeborg Wassenaar 28-05-2020 16:36

Wat een geweldige matrassen

Taru Kalimo 25-11-2019 12:53

Het nut van MAYO matrassen vanuit dierenartsoogpunt

Wij komen er steeds meer achter hoe belangrijk goed herstellen en uitrusten is voor de sportprestaties van paarden. De snelheid waarmee spieren weer zijn hersteld en gewrichtskraakbeen weer optimaal gevuld is met synovia (wat nodig is voor schokdemping tijdens belasting), is bepalend voor hoe snel en hard we onze paarden weer kunnen gaan trainen.

Een goed schadeherstel in het bewegingsapparaat eist niet alleen een goede stofwisseling, maar ook het ontlasten van de structuren in de spieren tijdens rust. Deze structuren moeten sterker worden na elke belasting. Hoe comfortabeler onze paarden kunnen uitrusten (incl. liggen en opstaan), des te positiever worden de prestaties en levensduur van ons paard beïnvloed. Het gebruik van een MAYO paardenmatras kan hier zeker aan bijdragen.

MAYO matrassen zijn optimaal voor paarden met diverse soorten klachten. Denk aan:
• Paarden met beenklachten, voornamelijk in het spring- en kniegewricht. Paarden met dergelijke klachten ervaren hinder bij het optillen van het been over stro in hun stal. Dit gaat vaak moeizaam en struikelgevaar ligt op de loer.
• Ook voor paarden die onrustig of actief zijn in hun box is het gebruik van een MAYO matras aan te raden. Deze paarden schuiven de bodembedekking veelal aan de kant. Met het MAYO matras eronder liggen ze alsnog droog, warm en zacht.
• Of denk aan die paarden die hun box leeg eten, ook zij kunnen met een MAYO matras nog steeds comfortabel slapen in hun kale box.
• Indien een paard problemen heeft met de luchtwegen, kan er door het gebruik van een MAYO matras minder stoffig stro en/of zaagsel worden gebruikt.
• Heeft het paard een buitenbox dan isoleert een MAYO matras zeer goed in de winter tegen kou.
• Een MAYO matras wordt niet glad als het nat is, het plakt niet vast onder hoeven en/of ijzers en is zuiniger voor gewrichten, banden, pezen en spieren.
• Zelf als ze niet liggen heeft het EVA een positief effect op de doorbloeding in de extremiteiten door het ‘’pompende effect’’ van de vering in de matrassen.

Vanuit persoonlijke ervaring kan ik zeker zeggen dat mijn paarden een nieuwe versnelling in de training en het herstel hebben laten zien. De resultaten zijn zeer goed, graag vertel ik je hier meer over,

Taru Kalimo,

(Mevr. Taru Kalimo is dierenarts en heeft geaccrediteerde opleidingen gevolgd op het gebied van fysiotherapie, chiropractie en accupunctuur bij paarden bovendien is zij gespecialiseerd in rugproblemen. Daarnaast heeft Taru de paardensport bedreven tot op hoog niveau in eventing. En ook heeft zij in het A-kader van het Finse senioren dressuurteam gezeten.)

Elise Kettner 26-10-2019 16:18

Mijn paarden staan op zaagsel en liggen veel. Het kwam geregeld voor dat ze uiteindelijk toch op het beton stonden of lagen door verschuiving van het zaagsel of simpel weg omdat er net te weinig zaagsel in de box lag . Dat is nu verleden tijd! Daarbij werkt het isolerend, is het schoon en erg goed voor oudere paarden of paarden met gewrichtsproblemen. Een van mijn paarden had standaard altijd een iets opgelopen been. Dat is ook verleden tijd. Iedereen die dit herkend zou eigenlijk eens de matrassen van Mayo moeten proberen. 1 x investeren en Levenslang plezier voor paard én mens!

5 sterren gebaseerd op 3 beoordelingen