Menu
0
Gratis verzending vanaf €105,-
Delivery across Europe
Zadelpasservice op locatie!
Loyalty spaarprogramma
€164,50
Toevoegen aan winkelwagen
MAYO Matras 1.83x1.20m
MAYO Matras 1.83x1.20m
MAYO Matras 1.83x1.20m
MAYO Matras 1.83x1.20m
MAYO Matras 1.83x1.20m
MAYO Matras 1.83x1.20m
MAYO Matras 1.83x1.20m
MAYO Matras 1.83x1.20m
MAYO Matras 1.83x1.20m
MAYO Matras 1.83x1.20m

MAYO Matras 1.83x1.20m

€164,50Incl. btw

LET OP AFWIJKENDE BEZORGKOSTEN EN LEVERTIJDEN VOOR DIT PRODUCT: Bezorgen in Nederland en België kost €75,00 (binnen 14 dagen geleverd). Bezorgkosten buiten Nederland op aanvraag: [email protected]. Uiteraard kunt u de bestelling ook zelf gratis ophalen i Lees meer..

Levertijd: [email protected]
 • Gratis verzenden

  bij bestellingen vanaf €105,-
 • Levering binnen 2 werkdagen

  binnen heel Europa
 • Trouwe klanten worden beloond

  Spaar voor leuke kortingen en gratis producten
 • Wij staan voor u klaar!

  Bel ons gerust voor meer productinformatie

Productomschrijving

!10 jaar garantie! 

De Mayomatras is het vlaggenschip als het gaat om stalmatrassen. In dit matras zit 30 jaar ontwikkeling en ervaring. 

Afmeting: 183x120cm / Hammerslag profiel 

MAYO paardenmatras from Rob Bulte on Vimeo.

Waarom paardenmatrassen? Omdat je voor je paard of pony gewoon het beste wilt! Meer comfort tijdens het liggen, grip bij het opstaan, ontspanning tijdens het staan. 

De 5 verschillen tussen Mayo matrassen en rubbermatten of tegels

1)Prijs
Hoe is het mogelijk je dieren comfortabel en schoon te houden met minder strooisel. Als we kijken naar de functies van strooisel kunnen we deze onderverdelen in twee categorieën.

1. strooisel moet een schokabsorberend vermogen hebben, comfortabel, warm en zacht zijn voor het dier.

2. Strooisel neemt vocht op en houd de dieren schoon en droog.

MAYO matrassen zijn geen matten of vloerelementen, een MAYO matras is een zacht en comfortabel bed! En vervangt dus functie 1 van strooisel in zijn geheel.

Met MAYO matrassen hoef je dus alleen nog maar te strooien om je dier schoon en droog te houden. De hoeveelheid strooisel die je hiermee bespaart is per gebruiker en paard verschillend maar besparen doe je sowieso bij een stal met afvoer. Dit kan een echte afvoer zijn maar ook bij een vloer van klinkers of bijvoorbeeld stoeptegels werkt perfect.

Als er geen afvoer in je stal zit is het wel noodzakelijk voldoende strooisel te blijven gebruiken voor de opvang van urine. Ervaring leert dat u hier het beste een ander product dan stro voor kan gebruiken. Heeft u twijfels over de mogelijkheden voor uw stal, neem dan contact met ons op.

MAYO matrassen lijken een prijzige investering, echter gaan ze veel langer mee dan alle rubberen alternatieven en bieden meer veel meer comfort voor uw paard. Niet voor niets is MAYO een vertrouwde naam en reeds 30 jaar marktleider in zowel Ierland als groot Brittannië

2) Comfort
Elke matras is gemaakt van de hoogste kwaliteit EVA schuim. Dit garandeert comfort en schokabsorptie voor een lange tijd. Het materiaal staat er om bekend nooit hard te worden en schokken op te vangen. Het materiaal EVA zal nooit hard worden of kuilen vertonen. Uw paard heeft ideale grip bij het opstaan.

3) Levensduur
100% EVA is het sleutelwoord. Er zijn verschillende soorten EVA in omloop. EVA word gebruikt in sportmatten, speelmatten en fitness vloeren. Echter in de dierhouderij zijn de eisen van het EVA zelf vele maler hoger dan die van de particuliere sector.  De gewichten van dieren zijn beduidend hoger dan die van mensen en daarom moet het materiaal uit 100% EVA bestaan. De matten opvullen met (afval)rubber, zand of andere synthetische materialen zal de levensduur drastisch verkorten. MAYO is al 30 jaar enkel en alleen actief in de dierhouderij. Dat is uw zekerheid dat al onze producten van de hoogste kwaliteit zijn en aan alle normen voor dieren voldoen. [DLG Testcertificaat 6187F].

4) Gewicht
Simpel, de matrassen wegen 11 á 12 kg per stuk, wat ze bijzonder licht maakt. Grote schoonmaak? Geen probleem je tilt ze met gemak op!

5) Hygiëne en tijdbesparing
Hoewel het matras van schuim gemaakt is, zorgt de gesloten celstructuur ervoor dat de matrassen hun hele leven lang, geen druppel vocht zullen opnemen. Mest hecht niet aan het matras.

Artikel van het LTO onderzoek

Dit product is niet geschikt om buiten in het volle zonlicht te liggen.

10 jaar garantie op de indrukbaarheid (die hetzelfde blijft), de matras neemt namelijk nooit vocht/bacteriën op. Daardoor droogt het materiaal niet uit en wordt het ook niet hard. Hierdoor zal uw paard altijd grip en comfort behouden.

Door de natuurlijke aard en het handmatige productieproces kunnen MAYO producten optische sporen van imperfecties tonen.

LET OP AFWIJKENDE BEZORGKOSTEN EN LEVERTIJDEN VOOR DIT PRODUCT: Bezorgen in Nederland en België kost €75,00 (binnen 14 dagen geleverd). Bezorgkosten buiten Nederland op aanvraag: [email protected]. Uiteraard kunt u de bestelling ook zelf gratis ophalen in Kilder of Beek (Montferland). Kleine bestellingen kunnen ook in Moordrecht worden afgehaald, beide gaat alleen op afspraak. Wij kunnen op afspraak ook bezorgen en leggen in Nederland voor €175,- (max 3 boxen) elke box meer voor €25,-. 

Matrassen op maat from Rob Bulte on Vimeo.

 

 
 
 

 

Reviews

4 beoordelingen
Els OosthoekGeplaatst op 3 Januari 2022 at 09:59

Sinds enkele maanden liggen de Mayo Matten in de stal van mijn 10 jarige dressuurpaard.
Dit geeft merkbaar meer comfort en er hoeft minder vlas in de stal om een dik bed te hebben.
In het management van mijn paard zorg ik dat zo veel mogelijk factoren bijdragen aan haar welzijn zodat ze ook de prestaties kan neerzetten die ik van haar vraag.
Zo vraag ik 2-3 keer per jaar de fysio om haar te behandelen.
De smid zet haar zo optimaal mogelijk op ijzers.
Ze gaat elke dag in dezelfde groep 6-8 uur op de wei.
Voer is afgestemd op haar behoefte.
En sinds ruim een jaar train ik met de Equestic Saddleclip, dat geeft exact weer hoe lang je rijdt, hoeveel links en rechtsom, hoeveel en welke overgangen, de symmetrie in takt, landing en afzet, de afdruk in G kracht in stap, draf en galop.
Vooral de symmetrie geeft goed weer of je paard gelijk is in kracht links en rechts en indien nodig kun je de training aanpassen of een dierenarts raadplegen.
En het mooie is dat de waarden sinds de matten verbeterd zijn!
Mijn paard en ik zijn heel blij met de Mayo matten. Als ze gaat liggen ligt ze altijd zacht, ook al heeft ze het strooisel aan de kant gelopen.
Naar mijn mening is dat beter voor de gewrichten.

Ingeborg WassenaarGeplaatst op 28 Mei 2020 at 16:36

Wat een geweldige matrassen

Taru KalimoGeplaatst op 25 November 2019 at 12:53

Het nut van MAYO matrassen vanuit dierenartsoogpunt

Wij komen er steeds meer achter hoe belangrijk goed herstellen en uitrusten is voor de sportprestaties van paarden. De snelheid waarmee spieren weer zijn hersteld en gewrichtskraakbeen weer optimaal gevuld is met synovia (wat nodig is voor schokdemping tijdens belasting), is bepalend voor hoe snel en hard we onze paarden weer kunnen gaan trainen.

Een goed schadeherstel in het bewegingsapparaat eist niet alleen een goede stofwisseling, maar ook het ontlasten van de structuren in de spieren tijdens rust. Deze structuren moeten sterker worden na elke belasting. Hoe comfortabeler onze paarden kunnen uitrusten (incl. liggen en opstaan), des te positiever worden de prestaties en levensduur van ons paard beïnvloed. Het gebruik van een MAYO paardenmatras kan hier zeker aan bijdragen.

MAYO matrassen zijn optimaal voor paarden met diverse soorten klachten. Denk aan:
• Paarden met beenklachten, voornamelijk in het spring- en kniegewricht. Paarden met dergelijke klachten ervaren hinder bij het optillen van het been over stro in hun stal. Dit gaat vaak moeizaam en struikelgevaar ligt op de loer.
• Ook voor paarden die onrustig of actief zijn in hun box is het gebruik van een MAYO matras aan te raden. Deze paarden schuiven de bodembedekking veelal aan de kant. Met het MAYO matras eronder liggen ze alsnog droog, warm en zacht.
• Of denk aan die paarden die hun box leeg eten, ook zij kunnen met een MAYO matras nog steeds comfortabel slapen in hun kale box.
• Indien een paard problemen heeft met de luchtwegen, kan er door het gebruik van een MAYO matras minder stoffig stro en/of zaagsel worden gebruikt.
• Heeft het paard een buitenbox dan isoleert een MAYO matras zeer goed in de winter tegen kou.
• Een MAYO matras wordt niet glad als het nat is, het plakt niet vast onder hoeven en/of ijzers en is zuiniger voor gewrichten, banden, pezen en spieren.
• Zelf als ze niet liggen heeft het EVA een positief effect op de doorbloeding in de extremiteiten door het ‘’pompende effect’’ van de vering in de matrassen.

Vanuit persoonlijke ervaring kan ik zeker zeggen dat mijn paarden een nieuwe versnelling in de training en het herstel hebben laten zien. De resultaten zijn zeer goed, graag vertel ik je hier meer over,

Taru Kalimo,

(Mevr. Taru Kalimo is dierenarts en heeft geaccrediteerde opleidingen gevolgd op het gebied van fysiotherapie, chiropractie en accupunctuur bij paarden bovendien is zij gespecialiseerd in rugproblemen. Daarnaast heeft Taru de paardensport bedreven tot op hoog niveau in eventing. En ook heeft zij in het A-kader van het Finse senioren dressuurteam gezeten.)

Specificaties

MAYO Matras 1.83x1.20m

4 beoordelingen
Els OosthoekGeplaatst op 3 Januari 2022 at 09:59

Sinds enkele maanden liggen de Mayo Matten in de stal van mijn 10 jarige dressuurpaard.
Dit geeft merkbaar meer comfort en er hoeft minder vlas in de stal om een dik bed te hebben.
In het management van mijn paard zorg ik dat zo veel mogelijk factoren bijdragen aan haar welzijn zodat ze ook de prestaties kan neerzetten die ik van haar vraag.
Zo vraag ik 2-3 keer per jaar de fysio om haar te behandelen.
De smid zet haar zo optimaal mogelijk op ijzers.
Ze gaat elke dag in dezelfde groep 6-8 uur op de wei.
Voer is afgestemd op haar behoefte.
En sinds ruim een jaar train ik met de Equestic Saddleclip, dat geeft exact weer hoe lang je rijdt, hoeveel links en rechtsom, hoeveel en welke overgangen, de symmetrie in takt, landing en afzet, de afdruk in G kracht in stap, draf en galop.
Vooral de symmetrie geeft goed weer of je paard gelijk is in kracht links en rechts en indien nodig kun je de training aanpassen of een dierenarts raadplegen.
En het mooie is dat de waarden sinds de matten verbeterd zijn!
Mijn paard en ik zijn heel blij met de Mayo matten. Als ze gaat liggen ligt ze altijd zacht, ook al heeft ze het strooisel aan de kant gelopen.
Naar mijn mening is dat beter voor de gewrichten.

Ingeborg WassenaarGeplaatst op 28 Mei 2020 at 16:36

Wat een geweldige matrassen

Taru KalimoGeplaatst op 25 November 2019 at 12:53

Het nut van MAYO matrassen vanuit dierenartsoogpunt

Wij komen er steeds meer achter hoe belangrijk goed herstellen en uitrusten is voor de sportprestaties van paarden. De snelheid waarmee spieren weer zijn hersteld en gewrichtskraakbeen weer optimaal gevuld is met synovia (wat nodig is voor schokdemping tijdens belasting), is bepalend voor hoe snel en hard we onze paarden weer kunnen gaan trainen.

Een goed schadeherstel in het bewegingsapparaat eist niet alleen een goede stofwisseling, maar ook het ontlasten van de structuren in de spieren tijdens rust. Deze structuren moeten sterker worden na elke belasting. Hoe comfortabeler onze paarden kunnen uitrusten (incl. liggen en opstaan), des te positiever worden de prestaties en levensduur van ons paard beïnvloed. Het gebruik van een MAYO paardenmatras kan hier zeker aan bijdragen.

MAYO matrassen zijn optimaal voor paarden met diverse soorten klachten. Denk aan:
• Paarden met beenklachten, voornamelijk in het spring- en kniegewricht. Paarden met dergelijke klachten ervaren hinder bij het optillen van het been over stro in hun stal. Dit gaat vaak moeizaam en struikelgevaar ligt op de loer.
• Ook voor paarden die onrustig of actief zijn in hun box is het gebruik van een MAYO matras aan te raden. Deze paarden schuiven de bodembedekking veelal aan de kant. Met het MAYO matras eronder liggen ze alsnog droog, warm en zacht.
• Of denk aan die paarden die hun box leeg eten, ook zij kunnen met een MAYO matras nog steeds comfortabel slapen in hun kale box.
• Indien een paard problemen heeft met de luchtwegen, kan er door het gebruik van een MAYO matras minder stoffig stro en/of zaagsel worden gebruikt.
• Heeft het paard een buitenbox dan isoleert een MAYO matras zeer goed in de winter tegen kou.
• Een MAYO matras wordt niet glad als het nat is, het plakt niet vast onder hoeven en/of ijzers en is zuiniger voor gewrichten, banden, pezen en spieren.
• Zelf als ze niet liggen heeft het EVA een positief effect op de doorbloeding in de extremiteiten door het ‘’pompende effect’’ van de vering in de matrassen.

Vanuit persoonlijke ervaring kan ik zeker zeggen dat mijn paarden een nieuwe versnelling in de training en het herstel hebben laten zien. De resultaten zijn zeer goed, graag vertel ik je hier meer over,

Taru Kalimo,

(Mevr. Taru Kalimo is dierenarts en heeft geaccrediteerde opleidingen gevolgd op het gebied van fysiotherapie, chiropractie en accupunctuur bij paarden bovendien is zij gespecialiseerd in rugproblemen. Daarnaast heeft Taru de paardensport bedreven tot op hoog niveau in eventing. En ook heeft zij in het A-kader van het Finse senioren dressuurteam gezeten.)

Elise KettnerGeplaatst op 26 Oktober 2019 at 16:18

Mijn paarden staan op zaagsel en liggen veel. Het kwam geregeld voor dat ze uiteindelijk toch op het beton stonden of lagen door verschuiving van het zaagsel of simpel weg omdat er net te weinig zaagsel in de box lag . Dat is nu verleden tijd! Daarbij werkt het isolerend, is het schoon en erg goed voor oudere paarden of paarden met gewrichtsproblemen. Een van mijn paarden had standaard altijd een iets opgelopen been. Dat is ook verleden tijd. Iedereen die dit herkend zou eigenlijk eens de matrassen van Mayo moeten proberen. 1 x investeren en Levenslang plezier voor paard én mens!

Beschikbaar in de winkel

Prijzen online en in de winkel kunnen verschillen
Laatst bijgewerkt: Vandaag om 01:01

Beoordeel MAYO Matras 1.83x1.20m

LET OP AFWIJKENDE BEZORGKOSTEN EN LEVERTIJDEN VOOR DIT PRODUCT: Bezorgen in Nederland en België kos..

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €105,00 en de verzending is gratis