Menu
0
Delivery across Europe
Zadelpasservice op locatie!
07Nov2022
Waarom Artitec?

Waarom Artitec?

Door: CavalorReacties: 0

Het eerste ingrediënt in de producten van Cavalor is kennis. Ingrediënten met bewezen effecten zijn een belangrijk onderdeel van Cavalor, en deze bewezen effectiviteit is onderzocht in wetenschappelijke studies. Lees in dit artikel alles over het onderzoek achter Cavalor ArtiTec.

Bewezen product
Geringe ontstekingen zijn gebruikelijk in gewrichten die presteren. Gewrichtsontsteking initieert echter een cascade van katabole reacties die het kraakbeen geleidelijk afbreken en uiteindelijk kunnen leiden tot kreupelheid.

Tijdens een uitgebreid onderzoeksprogramma heeft Cavalor stap voor stap een multi-ingrediënt nutraceutical ontwikkeld dat in staat is om synoviale ontstekingen te verminderen en zo de gewrichten van paardenatleten te beschermen. Het ontstekingsremmende effect van Cavalor ArtiTec is gedocumenteerd door zowel in vitro als in vivo experimenten en de algehele effectiviteit bij de behandeling van kreupelheid wordt ondersteund door de resultaten van een klinische pilotstudie.

Kortom, Cavalor ArtiTec is een compleet voedingssupplement met meerdere ingrediënten en bewezen effectiviteit voor het optimaliseren van de gezondheid van de gewrichten bij paardenatleten. Cavalor ArtiTec levert alles wat onze paardenatleten verdienen tijdens periodes van intense activiteit en stress. Hieronder leggen we meer uit over het onderzoek.

Het resultaat van een uitgebreid 7-jarig onderzoeksprogramma
De werkzaamheid en vooral het synergetisch potentieel van de afzonderlijke grondstoffen en botanische ingrediënten op ontsteking, kraakbeenbescherming en -herstel is gedurende 7 jaar onderzocht. Deze bevindingen hebben geleid tot de uiteindelijke formulering van Cavalor ArtiTec.

Een eerste onderzoeksfase werd uitgevoerd door de 'University of Prince Edward Island'. Sommige van de onderzochte ingrediënten waren in staat om de expressie van Tumor Necrosis Factor (TNF) van monocyten gestimuleerd door Lipopolysaccharide (LPS) te verlagen. Anderzijds werden in dezelfde onderzoeksfase een aantal ingrediënten geïdentificeerd die de door LPS veroorzaakte TNF-expressie versterkten.

Monocyten zijn een soort witte bloedcellen, of leukocyten. Zij zijn het grootste type leukocyt, kunnen differentiëren in macrofagen en kunnen bepaalde kenmerken van dendritische cellen krijgen. Als onderdeel van het gewervelde aangeboren immuunsysteem beïnvloeden monocyten ook het proces van adaptieve immuniteit.

Optimalisering van de Artitec-productformulering
Het combineren van botanische ingrediënten is een veel toegepaste praktijk om effectieve producten samen te stellen. Aangenomen wordt dat het eindresultaat even krachtig of beter is als dat van één enkel kruid. Er is echter een gebrek aan studies bij dieren die bewijs hebben geleverd voor dit "synergetische effect" van kruiden. Cavalor is een onderzoek gestart om het additieve effect van kruidenmengsels aan te tonen en hun ontstekingsremmende werking te karakteriseren. Het voordeel van het gebruik van suboptimale effectieve dosisniveaus van elk botanisch ingrediënt is het verminderen van het risico op potentiële toxiciteiten die geassocieerd worden met het gebruik van afzonderlijke kruiden.

Verschillende combinaties van ingrediënten werden vergeleken in een gevalideerd (ontstekings)model dat het potentieel beoordeelde om (acute) ontstekingen te verminderen na een eenmalige orale toediening. De toegepaste formulering bestond uit de ingrediëntencombinatie A, B, C, D en E. Terwijl de totale dosis van het extract vast bleef, werden extra kruidenextracten toegevoegd om het additieve effect van de combinatie aan te tonen. Zo bedroeg de hoeveelheid van ingrediënt A 250 mg en die van A+B+C+D (62,5 +62,5 + 62,5 + 62,5) eveneens 250 mg. De resultaten van deze studie werden gebruikt om kandidaat-productformuleringen in fase II-II te definiëren en te evalueren.

Follow-up
In de follow-up van de resultaten van eerdere studies werden 7 kandidaat-formuleringen geëvalueerd (in vitro) om het werkingsmechanisme van deze formuleringen en hun werkzaamheid verder te ontrafelen. De invloed op verschillende biomarkers met betrekking tot de gezondheid en homeostase van de gewrichten werd geëvalueerd met behulp van primaire menselijke chondrocyten geïsoleerd uit kniegewrichten in verschillende in vitro modellen. Deze studie heeft geleid tot de ontwikkeling van de uiteindelijke kandidaat-formulering voor evaluatie in een gecombineerd mechanistisch en werkzaamheidsmodel voor gewrichtsontsteking met specifieke paarden (Fase III).

Veldstudie
Cavalor ArtiTec Liquid werd geëvalueerd in een veldstudie met meerdere practici voor de behandeling van paarden met lichte kreupelheid aan de voet met of zonder relevante beeldvorming.

Eenendertig gevallen voldeden aan de inclusiecriteria en werden opgenomen in het onderzoek. De meeste van hen waren springpaarden die op nationaal of internationaal niveau presteerden. Op één geval na werd de smakelijkheid van Cavalor ArtiTec Liquid als goed tot uitstekend beoordeeld. De effectiviteit van het product werd door zowel ruiters als paardenartsen vergelijkbaar beoordeeld: bij 8/31 (26%) paarden was er geen relevante verandering in de waargenomen kreupelheid, terwijl bij 23/31 (74%) paarden de kreupelheid matig (8/31; 26%) of aanzienlijk (15/31; 48%) verbeterde.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €105,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.