Menu
0
Delivery across Europe
Zadelpasservice op locatie!
21Apr2022
Hoe kies je de juiste rope?

Hoe kies je de juiste rope?

Door: By: © 2021 Classic Rope . All Rights Reserved © 2021 EQUIBRANDReacties: 0

Het belang van het seizoen en de effecten van het weer.
Omdat weersveranderingen van invloed zijn op ropes, dicteert het weer de manier waarop Classic Rope en Rattler hun ropes vervaardigden. De hoeveelheid twist die in het touw wordt gestopt en de kick (de hoeveelheid touw die aan de onderkant naar buiten wordt geduwd) worden aangepast voor verschillende seizoenen. Dit verzekert kwaliteit en consistentie in gevoel, ongeacht de omstandigheden. Denk er altijd aan om uw rope op kamertemperatuur te bewaren voor een optimale bewaring.

Koud weer versoepelt de vezels waardoor touwen zachter worden en minder kick geven, wat backswing veroorzaakt. Probeer een stevigere lay bij koeler weer.
Warm weer spant de vezels aan waardoor touwen harder worden. Probeer een zachtere lay bij warmer weer.

Headers (Heading Ropes)
Een heading rope is meestal 25 feet (voor kalveren) of 30 feet lang.
Soorten vee en weer
De meeste van onze professionele ropers dragen ropes met zowel zachtere als stijvere lays om klaar te zijn voor elke situatie. Met twee factoren - weer en vee - die bepalen welk touw ze kiezen, gebruiken de meesten een zachter touw voor klein gehoornd vee en een stijver touw voor groter gehoornd vee.

Heelers (Heeling Ropes)
De heeling rope is gewoonlijk 35 of 36 feet lang en is veel stijver (dat wil zeggen dat het minder soepel is en meer rigide om de hoeven op te vangen).
Van 3-strengs naar 4-strengs
Als je normaal een 3-strengs touw gebruikt en voor de eerste keer een 4-strengs probeert, moet je een laag zachter proberen dan je normaal gebruikt. 4-strengs touw heeft meer body in de punt dan 3-strengs touw, dus een zachtere laag in de hand zal dezelfde body gevoel geven als een hardere lay.

Uw ropes opbergen
Rol uw ropes zo groot mogelijk op en leg uw honda's er in de juiste positie op. Wees niet bang om iemand om hulp te vragen als je niet zeker weet hoe je de honda correct moet plaatsen. Zorg ervoor dat u uw ropebag niet te vol stopt, want dit kan onnodige druk op de 'ogen' veroorzaken (waardoor ze gaan draaien), evenals het buigen of knikken van het materiaal. Poeder de ropes en bewaar deze op een koele, droge plaats op kamertemperatuur.

De correcte 'breaking in' van uw ropes kan de levensduur en het gebruik ervan verlengen
U bent voor het eerst bezig met uw nieuwe rope en het voelt geweldig aan na een paar rope sessies. Echter na nog een paar keer gooien voelt de rope wat zachter, slapper, en een beetje gevoelloos aan. Wat is er gebeurd? Wanneer een rope voor het eerst gebruikt wordt, worden de vezels uitgerekt en uit elkaar getrokken, waardoor je rope een beetje zachter wordt. Na het vangen van vijf tot acht ''stieren'', moet je je nieuwe rope oprollen en 24 uur laten rusten. Deze tijd zorgt ervoor dat de vezels van de rope terug op hun plaats komen en de moleculen in de vezels zetten, waardoor de rope stevigheid krijgt. Te veel ''stieren'' drijven met een nieuwe rope overbelast de vezels, waardoor ze zich niet meer kunnen zetten. Deze afbraak van vezels is wat de rope zijn body en gevoel doet verliezen. Door uw rope gewoon te laten rusten, verlengt u de levensduur van uw aankoop.

Uw touw heeft een geheugen: Net als u
We hebben net besproken hoe weersveranderingen uw rope kunnen beïnvloeden. Daarom dicteren seizoensgebonden veranderingen hoe Classic Rope en Rattler ropes fabriceren om de best mogelijke prestaties te bereiken. Het is dus belangrijk voor de consument om te begrijpen dat de honda, of "oog" van de rope gepositioneerd is voor het seizoen waarin het gebonden is; Een rope gebonden voor koude omstandigheden kan naar links willen rollen wanneer het in warmere klimaten wordt ingevoerd. Een andere reden voor de beweging van het oog is dat de ropes gemaakt zijn van nylon, dat geheugen heeft. De natuurlijke lus kan het oog dwingen naar links te draaien; indien men het oog met rust laat, zal het zich de verkeerde positie herinneren, en daar blijven. Het oog niet fixeren zal resulteren in een negatieve 180-graden rol, waardoor de rope nutteloos wordt. Om het probleem te verhelpen, neem het oog en rol het terug voorbij de gewenste positie, houd het daar ongeveer tien seconden, en plaats het oog dan waar het u het beste uitkomt. Het uitvoeren van deze eenvoudige procedure zal u een langere en betere prestatie van uw rope geven.

Header ropeHeeler Rope

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €105,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.