Menu
0
Delivery across Europe
Zadelpasservice op locatie!
19Apr2023
Dit jaar bestaat Euro-Horse 25 jaar en dat wordt op zaterdag 29 april 2023 gevierd!

Dit jaar bestaat Euro-Horse 25 jaar en dat wordt op zaterdag 29 april 2023 gevierd!

Door: Euro-HorseReacties: 0

Dit jaar bestaat Euro-Horse 25 jaar. En dat wordt op zaterdag 29 april 2023 gevierd met een mooie actie in de webshop, op show én in de winkel in Moordrecht.

In de afgelopen jaren is Euro-Horse uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende westernruitersportwinkels van Nederland én Europa. Wat ooit begon met een bus en wat zadels is uitgegroeid tot een volwassen bedrijf met een winkel in Moordrecht, een magazijn in Montferland en 2 wagens waarmee we o.a. door Nederland, België en Duitsland rijden voor het op locatie aanmeten van westernzadels. Daarnaast zijn we vaak te vinden op grote wedstrijden in binnen- en buitenland en hebben we een uitgebreide webshop.

We blikken terug én kijken vooruit met Evelien en Dominique.

Hoe ben je ooit begonnen met Euro-Horse?

Evelien:

Mijn roots liggen in de spring- en dressuursport. Ik heb veel paarden gereden, voor mijzelf en voor anderen. Op een gegeven moment kwam ik via een Duitse vriendin in aanraking met western rijden. Zij had een quarter en nodigde mij uit om een keer te komen rijden. De rijstijl sprak mij erg aan. Er was meer ontspanning in een natuurlijkere houding. Zodoende maakte ik de overstap naar de westernsport. We liepen al snel tegen het probleem van zadels aan. De westernsport stond nog in de kinderschoenen hier in Europa. Ik wilde graag iets bijdragen aan de ontwikkelingen en ben in de leer gegaan bij Continental Saddlery in Duitsland waar ik alles leerde over westernzadels, pasvormen en anatomie. In 1998 investeerde ik al mijn spaargeld in een kleine voorraad en bus en ben ik begonnen met het verkopen van kwalitatief goede westernzadels met goede pasvorm. Naast mijn baan van vier dagen in loondienst, reed ik de andere 3 dagen diverse stallen af om (op afspraak) zadels aan te meten. Euro-Horse was geboren!

Dominique: Ik ben begonnen met de westersport rond 1998 toen de Waalmanege, waar ik aan dressuur en springen deed de HP de Waal Stables werd. Hier werd aan cutting en reining gedaan. De western sprak mij enorm aan vanwege het ongerepte karakter, de vele mogelijkheden en het spektakel van de manoeuvres. Evelien leerde ik kennen bij Peggy de Kraa waar Sanghita, mijn vrouw, werkzaam was op stal. Niet veel later heeft Evelien ook ons eerste westernzadel geleverd. Destijds runde ik zelf een pensionstal en als Evelien routes in het westen van het land reed, bleef ze daar wel eens overnachten. Ik heb haar op enig moment gevraagd hoe ze de toekomst van Euro-Horse zag en wat ze er mee wilde. Een paar jaar later vroeg ze mij eens koffie te gaan drinken om het hier over te hebben en de rest is geschiedenis. Inmiddels ben ik al sinds 2014 werkzaam bij Euro-Horse en vanaf 2016 als vennoot. Ik kreeg al snel het vertrouwen van Evelien en daarmee de vrije hand om verder te gaan bouwen aan Euro-Horse.

Waar ben je het meest trots op?

Evelien: Het feit dat Euro-Horse uitgegroeid is tot een volwassen bedrijf met de zadelpasservice als het hart van het bedrijf en dat we ertoe doen in de westernsport maakt mij wel trots. En dat we uitgebouwd zijn met aanverwante producten in de volle breedte waarbij we, net als bij de zadels, het comfort van paard en ruiter voorop stellen. Uiteraard ben ik ook trots op ons fijne en professionele team, waarmee we mensen daadwerkelijk zo goed mogelijk proberen te helpen met hun vraag. We zijn steeds bezig met innoveren en groeien, zodat onze klant optimaal profiteert van onze diensten. Dit heeft zich ook bewezen in de momenten dat de economisch omstandigheden minder waren, want we vieren immers het vijfentwintig jarig jubileum van Euro-Horse!

Dominique: Ik ben behoorlijk trots op de kwalitatief goede producten die we, soms zelfs exclusief in Europa, verkopen. Tegenwoordig ook in de winkel en natuurlijk onderweg en via de webshop. Wat ik heel fijn vind is dat grote stallen in Europa graag kopen bij Euro-Horse en wij zijn aanwezig bij veel van de grote shows in Europa. Hiermee zijn we van een relatief klein en in Europa onbekend bedrijf gegroeid naar een redelijk toonaangevend Europees bedrijf, dat tegelijkertijd ook bekender en groter geworden is Nederland. De goede samenwerking die we binnen ons team hebben zijn daarbij doorslaggevend.

Hoe ziet de toekomst van Euro-Horse eruit?

Evelien: We proberen blijvend de westernsport te ondersteunen met goed passende zadels en allerhande producten waarbij welzijn, kwaliteit en innovatie voorop staan. We zorgen ervoor dat we marktleider blijven en zullen er van alles aan doen om meer mensen te enthousiasmeren voor de westernsport.

Dominique: In de toekomst hebben we Euro-Horse nog verder uitgebouwd en blijven we ons door ontwikkelen in alle mogelijkheden en proberen we daarmee onze klanten zo optimaal mogelijk te helpen. Hierbij vinden wij kwaliteit, welzijn en innovatie belangrijke pijlers. Dit betekent altijd blijven kijken of het upgraden en/of vernieuwen van diensten en producten nodig is.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?

Evelien: Drie tot vier dagen van de week ben ik “on tour” met de wagen om zadels te passen in Nederland en Duitsland. In de wagen heb ik ook altijd een aanvullend assortiment aan westerntack bij me. Op de dinsdagen ben ik in de winkel in Moordrecht. Daar doen we dan zaken als onderhoud, zoals het verkoop-klaar maken van ingeruilde zadels, bestellingen verwerken en versturen en met elkaar bespreken of we alles nog op de rit hebben. Twee dagen per week probeer ik vrij te houden voor mijzelf, maar met een eigen onderneming lukt dat niet altijd.

Dominique: Mijn dag begint meestal met het afhandelen van belangrijke dingen achter de PC. Vervolgens bestaat mijn dag meestal uit zadelpassservices, waarbij ik de klant op stal bezoek, vooral in van Nederland en België. Als er shows zijn ben ik natuurlijk daar. Dit zijn meestal meerdaagse evenementen. Andere dingen die ik doe zijn zadelreparaties, het volgen van trends in de verkoop en nadenken over de strategie van Euro-Horse. Mijn werk is daarmee zeer gevarieerd en zowel fysiek als mentaal uitdagend.

Wat is er nu anders dan 25 jaar geleden?

Evelien: De westernsport is gegroeid. Mensen zijn zich in de paardensport, dus ook in de westernsport, veel meer bewust van paardenwelzijn. Ook is de westernsport toegankelijker geworden, men hoort of leest er meer over. De westernsport is daarnaast een sport die in principe met elk paardenras kan worden beoefend. Er wordt bewuster nagedacht over de training van het westernpaard en er is ook veel meer aandacht voor zaken als de biomechanica van het paard dan voorheen.  

Dominique: Ik ben het eens met Evelien dat er meer bewustzijn is in de westernsport. Vijfentwintig jaar geleden was alles meer basic. De mensen hebben uitgebreidere kennis gekregen, waardoor de kwaliteit is toegenomen. Ook wat betreft het gebruik van zadels, tack en andere producten. Ik denk daarnaast dat de kwaliteit van de paarden ook enorm is toegenomen.

Op welke manier volg jij trends en ontwikkelingen?

Evelien: Door een á twee keer per jaar naar de grote beurzen te gaan in de Verenigde Staten en in Duitsland. Uiteraard voor de westernsport, maar ook voor het paard in de breedte. Denk hierbij aan verzorgings- en stalbenodigdheden. Daarnaast blijf ik op de hoogte van specifieke ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld zadelpassen, maar ook zaken als osteopathie en biomechanica, om een paard zo goed mogelijk te kunnen beoordelen en een bijpassend advies te kunnen geven tijdens een zadelpassessie. Zo heb ik in 2017 nog de cursus Osteopatisch geschulte Sattelanpasser bei Welten-Böller gedaan. Het goed kunnen beoordelen van beweging van het paard met zadel en ruiter in relatie tot het zich vrij bewegen van het paard alleen is ontzettend belangrijk. Tot slot hebben wij natuurlijk nauw contact met onze leveranciers over ontwikkelingen en bevindingen van hun producten.

Dominique: Door contact te onderhouden met paardenprofessionals en het bezoeken van beurzen. Ik volg shows in Amerika op de livestream en op Europese shows loop ik altijd een rondje door de stallen en geef mijn ogen de kost. Ik vraag door bij klanten om te weten wat er leeft en waar hun behoeften liggen. We proberen ook om zelf paarden in de sport te hebben lopen en we gaan met onze fokmerrie graag lekker naar buiten. Zo kom je er het beste achter wat je ook echt nodig hebt als paardeneigenaar en welke producten fijn zijn om mee te werken. Kortom dicht bij het vuur zijn en daarmee bij de praktijk blijven.

Op zaterdag 29 april 2023 vieren wij feest. Deze dag krijg je €25 korting bij besteding van €100 of meer in onze webshop met code: PARTY25YEAR tijdens de show in Grathem én in onze winkel in Moordrecht. En schrijf je op locatie 2 reviews over onze producten, dan krijg je van ons een GRATIS UltraCruz product!

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €105,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.