B-Light ranch

RW Bowman

€2.649,00

B-Light Ranch zadel

Een uitgebreide versie van het B-Light Trail-zadel, heeft een dubbel afgedekte fiberglas-boom met een wade-posthorn. Wordt geleverd met muilezelhuid-hoeswikkel, gekruist touwriempje, buck-rollen en een 6-inch flank cincha.

Klaar voor het ranchwerk of de buitenrit.

Boom: een versterkte versie van de B-Light Trail Tree, gemaakt van Southern Yellow Pine bedekt met een dubbele handgelegde laag van 6 oz glasvezeldoek. Exclusief voor ons vervaardigd door Steele Saddle Tree LLC. Het grondwerk is met de hand gevormd met plintleer van meer dan 20 oz. zadelzeef (blikken zitting).
Afmetingen zitting: verkrijgbaar in 15 ", 16" en 17 ".
Bars: Full Quarter Horse Bars
Gewicht: ongeveer 36 lbs.
Gullet Breedte: 7 "
Kogelhoogte: 8 "
Opzwellen: A-vork; Breedte 10 "
Rokken: lengte 26 "(op 16" zitplaats); Breedte 11 "aan de voorkant en 9" aan de achterkant, bekleed met faux shearling, 90% wol.
Cantle: Hoogte 4 "Breedte 13"; Schotel 1 ½ "; Stijl 1½" Cheyenne Roll, met de hand genaaid.
Hoorn: hoogte 2 ¾ ", diameter 3", met leer overtrokken, met de hand genaaid, muilezelhuid, hoornomslag.
Beugelriemen: 2½ "met met leer beklede Blevins gespen, machinaal genaaid en koper geklonken aan de blevins gesp en de bovenkant van het spatbord.
Beugels: houten metalen gebonden natuurlijke ongelooide huid, handgerolde belbeugels met loopvlakken van 3 ".
Tuigage: Afhangende plaatbevestiging in de positie 7/8. Hardware is Stainless Steel Horseshoe Brand met zwart inlegwerk.
Leer: 13-15 oz. Golden, Mahogany of Walnut Plint.
Trim: Slotted Horseshoe Merk Conchos met zwarte accenten; alle hardware inclusief de zadelschroeven en ringen zijn van roestvrij staal. Zadelringen gesneden uit premium 5-7 oz. burgandy latigo. De fietsgevulde stoel is gemaakt van 3/8 "celschuim bedekt met 4-5 oz chap leather.Wij gebruiken de Union Lockstitch om het 277 witte nylondraad op 5½ steken op de inch te naaien en aan te trekken.
Afwerking: elk B-Light Ranch & Trail-zadel krijgt eerst een warme laag 100% zuivere neatsfoot-olie, gevolgd door een royale laag Aussie-lederonderhoud. Randen worden gepolijst door met de hand te wrijven.
Bewerking: randgereedschap en mand gestempeld

Beschikbaarheid: Op voorraad (1)
Levertijd: 1-2 dagen
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen