Shop

RR

Jim Edwards

€184,95

BIT TYPE / NON-PALATE PRESSURE FIXED / RR

Bij non-palate pressure bits geeft de schank de ruiter een hefboomwerking en oefent het mondstuk de druk uit. Alle drukrespons bij non-palate pressure mondstukken concentreert zich op de randen van de tong van het paard. Dit soort druk geeft paarden een directe hulp. Non-palate pressure bits zijn minder dan 2" hoog en bieden voldoende tongvrijheid zonder het gehemelte te storen.

*Is mijn Jim Edwards Bits verondersteld te oxideren? *

Ja, het gaat heel snel roesten, maar dat wil je. Hier is de reden waarom. De mondstukken zijn gemaakt van mild steel met stainless steel shanks. Mild steel heeft de neiging om te roesten. Roest op een mondstuk is een goede zaak, want het heeft de neiging om het speekselen van een paard te verhogen; net zoals een stuk snoep in je mond zou doen. Dit zorgt voor een betere acceptatie van het bit. Dit roestproces (oxidatie) verandert de kleur van het bit in bruingrijs.

Jim heeft een groot deel van zijn leven doorgebracht met het verkrijgen van inzicht in hoe een paard denkt. Zijn toewijding aan het verbeteren van communicatie en horsemanship heeft zijn bitten gevormd tot wat ze nu zijn. Veel wereldkampioen reiners, cutters en pleasure horse riders hebben getraind en geshowed met Jim Edwards bitten.

 

Beschikbaarheid: Niet op voorraad
Levertijd: 4-8 weken
Verkrijgbaar in verschillende shank lengte. Jim Edwards bitten zijn handgemaakt in Blum, Texas. Alle mondstukken zijn van mild steel met stainless steel shanks. Dit bit heeft een levenslange garantie.
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen