3-in-1 voerbak

Natural feeding

€239,99

Wat maakt de voerbak van Natural Feeding zo uniek?

De Natural Feeding voerbak maakt van uw paard een gelukkiger en gezonder paard!

De voerbak bestaat uit 3 compartimenten:- 2 kleine compartimenten: hier kunnen het krachtvoer, mineralenblokken/zoutblokken, supplementen in gevoederd worden.- 1 groot compartiment: dit is voor het hooi bestemd. Hier past makkelijk een volledige baal hooi van 15kg in. De voerbak is vervaardigd uit food approved materiaal. Klik op deze link https://cdn.webshopapp.com/shops/248906/files/284042013/natural-feedere-food-approval.pdf voor meer uitleg.

Alle hoeken zijn afgerond. Er zijn dus geen scherpe randen wat het extra veilig maakt voor uw paard. Door het hooi in de Natural Feeding voerbak te voederen bespaart u ook veel hooi. U verliest gemiddeld 30% minder hooi dan wanneer u het hooi gewoon op de grond legt. Bovendien blijft de stal schoon, waardoor u minder tijd verliest bij het uitmesten.

De voerbak is enerzijds heel licht waardoor hij makkelijk verplaatst kan worden om hem te reinigen. Tegelijkertijd is hij ook sterk genoeg om in een paardenstal te staan. Dankzij zijn mooi design en perfecte afmetingen zal hij niet storend zijn in de stal. Hij past perfect in een hoek en neemt daardoor maar weinig plaats in.

Het grote voordeel tegenover een hooinet dat u moet ophangen, is dat de paarden in een natuurlijke houding kunnen eten... met hun hoofd neerwaarts. Bij een hooinet moet uw paard altijd een schuine en trekkende beweging maken, wat niet goed is voor de nek van het paard. Ook levert een hooinet vaak gefrustreerde paarden op

Wij garanderen dat u de Natural Feeding voerbak binnen de kortste keren terug verdient en dat u een gelukkig paard zult hebben... Elk paard verdient het immers om 24u per dag voorzien te worden van hooi.

LET OP AFWIJKENDE BEZORGKOSTEN VOOR DIT PRODUCT: €69,95 (1 of 2 stuks) in Nederland en België. Uiteraard kunt u de bestelling ook zelf gratis ophalen in Beek (Montferland). 

Een paard van 500 kg zal gemiddeld 12,5 kg hooi per dag eten. Het ene eet wat meer dan het andere. Het is belangrijkste is echter dat je paard 24u per dag hooi ter beschikking heeft. Paarden eten naargelang het seizoen meer of minder hooi. In de herfst zal het bijvoorbeeld meer hooi eten om zich voor te bereiden op de winter. In de lente zal het meer spelen en rondlopen. Schrik niet wanneer uw paard in het begin de hele inhoud van de voerbak leeg eet. Het is immers gewend om alles op te eten in plaats van uren te moeten wachten op een volgende portie. Als u uw bak telkens weer netjes vult, dan zal het paard na een tijdje doorhebben dat het altijd hooi ter beschikking zal hebben. Het zal trager en ook meer gespreid over de dag beginnen te eten. En dat is precies het slow feeding effect dat we willen bereiken! Met de voerbak van Natural Feeding kan een paard in zijn natuurlijke houding eten: met het hoofd naar beneden. De meeste hooiruiven die we kennen hangen hoog tegen de muur. Het probleem daarbij is dat het stof naar beneden valt, recht in de neusgaten van het paard. Wanneer een paard uit de Natural Feeding voerbak eet, dan is het grote voordeel dat de luchtpijp zichzelf kan reinigen aangezien stof en irriterende deeltjes makkelijk worden afgevoerd. Het hoofd hangt immers altijd naar beneden wanneer het paard eet. Bij hoger voeren worden de stofdeeltjes daarentegen ingeademd en moeten ze weer worden uitgehoest. Hooinetten en bakken met roosters zijn een trend om de voedertijd van een paard te verlengen... Maar paarden die hieruit moeten eten raken vaak gefrustreerd. Bovendien zijn hooinetten levensgevaarlijk. Aangezien het paard het hooi steeds vanuit een ‘vreemde’ hoek moet trekken, worden de nek- en rugspieren op een onnatuurlijke manier belast. In de praktijk komen veeartsen ook paarden tegen met gebitsproblemen ten gevolge van het gebruik van hooinetten en de zogenaamde slow feeders. Ze blijven erin vasthaken of ze slijpen hun tanden aan de roosters. Bij slow feeding is het niet de bedoeling dat uw paard het moeilijker krijgt om te eten, maar wel dat het 24u per dag voorzien wordt van hooi, waardoor het automatisch trager zal eten. Niet alleen sociaal contact en beweging, maar ook voldoende opname van ruwvoer zijn van cruciaal belang voor de gezondheid van uw paard.

Beschikbaarheid: Niet op voorraad
Levertijd: 1-2 weken
  • Bestel 5 voor €227,99 per stuk en bespaar 5%
  • Bestel 10 voor €215,99 per stuk en bespaar 10%
LET OP AFWIJKENDE BEZORGKOSTEN VOOR DIT PRODUCT: €69,95 (1 of 2 stuks) in Nederland en België. Uiteraard kunt u de bestelling ook zelf gratis ophalen in Beek (Montferland).  Kortingen vanaf 5 stuks; neemt u hiervoor contact op.
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen