Leon Full ring gag

Jim Edwards

€194,95

Rope Gag Bits

De stijve maar flexibele shanks maken de gag zo uniek en onconventioneel. De stijfheid van het touw laat de schank terugveren als een rubberen bit. Het vertraagt ​​en ondervangt oneffenheden in de handen van de ruiter. De gecentreerde plaatsing van het bit biedt de mogelijkheid voor laterale flexie en directe hulpen. Paarden accepteren en begrijpen deze gag omdat de signalen traag en vrijblijvend zijn. Het paard voelt zich comfortabel en is daarom beter ontvankelijk voor de training.

*Is mijn Jim Edwards Bits verondersteld te oxideren? *

Ja, het gaat heel snel roesten, maar dat wil je. Hier is de reden waarom. De mondstukken zijn gemaakt van mild steel met stainless steel shanks. Mild steel heeft de neiging om te roesten. Roest op een mondstuk is een goede zaak, want het heeft de neiging om het speekselen van een paard te verhogen; net zoals een stuk snoep in je mond zou doen. Dit zorgt voor een betere acceptatie van het bit. Dit roestproces (oxidatie) verandert de kleur van het bit in bruingrijs.

Jim heeft een groot deel van zijn leven doorgebracht met het verkrijgen van inzicht in hoe een paard denkt. Zijn toewijding aan het verbeteren van communicatie en horsemanship heeft zijn bitten gevormd tot wat ze nu zijn. Veel wereldkampioen reiners, cutters en pleasure horse riders hebben getraind en geshowed met Jim Edwards bitten.

 

Beschikbaarheid: Op voorraad (1)
Levertijd: 1-2 dagen
Jim Edwards bitten zijn handgemaakt in Blum, Texas. Alle mondstukken zijn van zacht staal en hebben een levenslange garantie. Hoofdstel bestaat uit rope (gevlochten en gewaxt katoen).
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen