Brazos Shank

Jim Edwards

€184,95

BIT TYPE / PALATE PRESSURE FIXED / BRAZOS

De palate pressure bitten geven druk op het gehemelte van het paard, de shank geeft de ruiter een hefboomwerking en het bit geeft daarmee gecombineerde hulpen op het gehemelte en de buiten randen van de tong van het paard. De mondstukken zijn meer dan 2" hoog en worden alleen aanbevolen in gevorderde trainingsprogramma's.

*Is mijn Jim Edwards Bits verondersteld te oxideren? *

Ja, het gaat heel snel roesten, maar dat wil je. Hier is de reden waarom. De mondstukken zijn gemaakt van mild steel met stainless steel shanks. Mild steel heeft de neiging om te roesten. Roest op een mondstuk is een goede zaak, want het heeft de neiging om het speekselen van een paard te verhogen; net zoals een stuk snoep in je mond zou doen. Dit zorgt voor een betere acceptatie van het bit. Dit roestproces (oxidatie) verandert de kleur van het bit in bruingrijs.

Jim heeft een groot deel van zijn leven doorgebracht met het verkrijgen van inzicht in hoe een paard denkt. Zijn toewijding aan het verbeteren van communicatie en horsemanship heeft zijn bitten gevormd tot wat ze nu zijn. Veel wereldkampioen reiners, cutters en pleasure horse riders hebben getraind en geshowed met Jim Edwards bitten.

 

 

Beschikbaarheid: Op voorraad (1)
Levertijd: 1-2 dagen
Verkrijgbaar in verschillende shank lengte. Jim Edwards bitten zijn handgemaakt in Blum, Texas. Alle mondstukken zijn van mild steel met stainless steel shanks. Dit bit heeft een levenslange garantie.
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen