Shop

Flexi4

EC Performance Equine Supplements

€85,00 €78,50

FLEXI4 IS ANDERS!
GEEN CHONDROTOÍNE, GEEN MSM, GEEN GLUCOSAMINE

Flexi4 is een aanvullend diervoeder, wat we ook vaak een voedingssupplement noemen. Het is dus geen medicijn. Wel is het anders dan vele andere voedingssupplementen: Flexi4 is een orale gel waarin een unieke combinatie van 4 planten verwerkt is. Ieder van deze planten heeft zijn eigen werkingskenmerken.

Hierdoor draagt Flexi4 bij aan:

  • Natuurlijk behoud van de benodigde soepelheid

  • Het behoud van een optimale conditie bij sportpaarden

  • Ondersteuning van de spierweerstand

Flexi4 zorgt ervoor dat paarden voortdurend op hun best kunnen blijven trainen en presteren. Omdat het een orale gel met appelsmaak is, vinden paarden het erg lekker! Het kan dus direct in de mond toegediend worden in een grote spuit, maar het makkelijkst is het toedienen over muesli, biks of lekker door de slobber.

Voor de ideale dosering voor jouw paard, vraag je best advies aan je dierenarts. Deze is namelijk afhankelijk van de specifieke behoeften van jouw paard. Meestal wordt er begonnen met een startdosering van 100 ml per dag die nadien wordt afgebouwd.

Afhankelijk waarvoor je Flexi4 inzet en afhankelijk van hoe jouw paard reageert, kom je uit op een ‘basisdosering’. Zo zijn er paarden die er een korte periode opstaan, ten tijde van intensieve training, en er zijn paarden die bijvoorbeeld gedurende de hele winter op een lage onderhoudsdosering staan.

HOE WERKT FLEXI4 ?

Flexi4 is geen medicijn maar een aanvullend diervoeder op basis van 4 natuurlijke planten. Juist de combinatie van deze 4 planten maakt Flexi4 bijzonder. Deze planten staan stuk voor stuk bekend om hun gunstige effect op gewrichten.

CURCUMINE
Curcumine komt van de wortelstok van de kurkumaplant Curcuma longa. Het is een molecuul dat interactie kan vertonen met talloze moleculen die betrokken zijn bij ontsteking. Curcumine inhibeert COX en LOX banen, is werkzaam tegen inflammatoire cytokines, interleukines, TNF en moduleert de belangrijkste factor NFKB die de ontstekingsreacties bestrijdt

YUCCA SCHIDIGERA
Yucca is een plant die rijk is aan saponinen en polyfenolen. Saponinen leiden tot glucocorticoïdachtige effecten betrokken bij een ontstekingsremmende werking. Polyfenolen tonen goede anti-oxidatieve eigenschappen. Ze inhiberen de enzymen COX-1, COX-2 en 5-LOX waardoor de productie van ontstekingsmediatoren vermindert

SALIX ALBA
De bast van de schietwilg bevat salicine, polyfenolen en flavonoïden (alle dragen bij aan de werkzaamheid bij de behandeling van pijnlijke mobiliteit stoornissen zoals rugpijn en artritis. Het effect van de afzonderlijke bestanddelen of de combinatie daarvan moet nog worden opgehelderd.

BOSWELLIA SERRATA
Plant die gebruikt wordt in de traditionele Indiase geneeskunde voor gezonde gewrichten en spierfunctie. Boswellia Serrata kan helpen om de hoeveelheid gewrichtsvocht te reguleren, voor een soepeler gewricht, waardoor het gemakkelijker kan draaien of bewegen. 
Een onderzoek toonde dat Boswellia serrata een natuurlijke anti-inflammatoire werking heeft op plaatsen waar een chronische ontsteking aanwezig is. Het schakelt de pro-inflammatoire cytokines en mediatoren uit die het ontstekingsproces initiëren.

 

Beschikbaarheid: Niet op voorraad
Levertijd: e-mail: [email protected]
1 kg Orale Gel.
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen