Boek: Tussen je oren, onder je cap

Boekenbrouwers

€18,95

Onzeker? Ga zitten als een topruiter en je houding maakt je hersenen wijs dat je zelfverzekerd bent en glimlach erbij. Want daarmee vertel je je brein dat je het leuk vindt, zelfs als jij stiekem twijfelt....

In het boek behandelt Afke op luchtige, maar toch informatieve wijze, allerlei psychologische thema’s waar ruiters mee te maken kunnen krijgen. Onderwerpen als angst, zelfvertrouwen, jaloezie en luiheid (bij ruiter en paard) passeren de revue aan de hand van gesprekken met verschillende gerenommeerde sportpsychologen en -coaches.

Een gebrek aan zelfvertrouwen is maar een van de vele issues waar ruiters mee te maken kunnen krijgen. Er zijn er meer. Neem bijvoorbeeld angst. Vrijwel elke ruiter valt weleens en dat kan grote gevolgen hebben. Niet alleen jij, ook de relatie met je paard kan een deuk oplopen. Ook wedstrijden, vermoeidheid en de omgang met je instructeur of stalgenoten kan het nodige losmaken. Er zijn niet altijd shortcuts voor verbeteringen. Maar het helpt om te weten wat er allemaal tussen je oren, onder je cap gebeurt. En daarna kun je werken aan oplossingen en verbeteringen.

Afke neemt de lezer onder andere mee naar het ontstaan van angst en ze geeft tien gouden regels om angst te voorkomen. Net als veel overige tips in het boek zijn deze toepasbaar bij paardrijden, maar ook in het ‘gewone’ leven.

Over de auteur
Tekstschrijver Afke Teunen is geen psycholoog, maar ze heeft er wel een. Daarnaast interviewde ze er meerderen voor paardenblad Bit en schreef ze tientallen artikelen over sportpsychologie, communicatie en coaching. In dit boek verzamelde ze de meest praktische tips, adviezen en inzichten.

Beschikbaarheid: Op voorraad (3)
Levertijd: 1-2 dagen
Schrijver: Afke Teunen Illustrator: de Boekenontwerper.nl Paperback 176 pagina's Verscheen op 13-11-2018 Nederlandstalig
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen